10 Temmuz 2009

MİDEMİZ NE KADAR SÜREDE GENİŞLER?

Öncelikle bununla ilgili yapılan ilginç deneye bir göz atalım.


Psikolog Allan Geliebter, aşırı kilolu ondört kişiyi denek olarak almış ve her birinin midesine bir tüpe bağlı balon sarkıtmış.
Balonları midenin kapasitesine göre suyla doldurmuş ve bu insanların dört bardak suyla kendilerini tok hissettiklerini gözlemlemiş.Ardından Geliebter,bu insanlara bir ay boyunca düşük kalorili bir diyet uygulamış.Bir ay sonunda yaptığı yeni ölçümle aynı insanların artık üç bardak suyla kendilerini tok hissettiklerini gözlemlemiş.Bununla midelerinin
%27 oranında küçüldüğünü ve kilo sorunu olmayan insanların midelerine eşitlendiğini kanıtlamış.

Şimdi gelelim sorumuzun cevabına…Uzmanlara göre hiç durmadan yemek yediğimiz taktirde midemiz iki ila dört hafta arasında genişliyor.Ara sıra aşırıya kaçmak genişlemeyi önemli oranda etkilemiyor ancak zaman içinde insanı obur yapabiliyor…



”Sınırsızca yediğimiz bir gecenin sabahında,kendimizi olağandan daha aç hissederek uyandıysak eğer işte o zaman tehlike sinyalleri çalıyor demektir” diyor yine uzmanlar…

kynk.Reader’s Digest çevirisi-Bütün Dünya

2028 OLİMPİYATLARI…

Anne : 2028 yılında yapılacak olan olimpiyatlara çocuğumunda katılmasını istiyorum.Esnek bir vücuda sahip olması için şimdiden çalışmalara başlamalı diye düşünüyorum...

01 Temmuz 2009

İHTİYOLOJİ YA DA İKTİYOLOJİ NEDİR ?

A- Toprağı inceleyen bilim dalı
B- Doğadaki değerleri inceleyen bilim dalı.
C- Otsu bitkileri inceleyen bilim dalı.
D- Balıkları inceleyen bilim dalı.
İhtiyoloji ya da diğer adıyla İktiyoloji ,Hayvanları inceleyen Zoolojinin bir alt dalı ve balıklar bu bölümde yer alıyor.detay için

*Sonu –loji ile biten bilim dallarını genelde bildiğimi sanırdım yanılmışım.Bilginin sonu yok işte…

AŞÇI BACAKSIZ…

Geçen yıl CNN Türk’te izlemiştik.Yolumuz Afyon’dan geçerken uğradık ancak kapalıydı.Çünkü yemek saat kaçta biterse o saatte kapanıyor Aşçı Bacaksız ‘ın lokantası...
Saat 14.30 sıralarıydı yemek bitmişti. Afyon merkezinde kime sorsanız yerini tarif ediyor.Tarihi bir lokanta,dedenin açtığı lokantayı şimdi torunu işletiyor,içerisi küçük ama ilgi büyük…
Unutmadan tek çeşit et yemeği var.