22 Haziran 2012

Klima Artık Lüks Olmaktan Çıktı

Cep telefonu, bilgisayar, dijital fotoğraf makinesi gibi elektronik aletler şu an hayatımızda vazgeçilmez gibi görünse de hayatımıza girişleri çok da eskiye dayanmıyor.
Hatırlarsak her biri ilk ortaya çıktığı zamanlarda lüks olarak görülüyor ve bunlara sahip olabilmek için çok yüksek miktarda paraları gözden çıkarmak gerekiyordu. Sonra günden güne her birinin model ve marka seçenekleri arttı ve bu da fiyatlarını çok daha ulaşılabilir hale getirdi.



Günümüzde bunun en belirgin örneklerinden biri de klimalar sayılabilir.
Klimalar da ilk etapta yalnızca büyük alışveriş merkezleri ve ofislerin duvarlarını süslerken bugün klima bulunmayan ev sayısı günden güne azalıyor.
1993 yılından bu yana klima fiyatları yüzde 90 ucuzladı. Artan model sayısıyla beraber fiyatlardaki düşüş devam edeceğe benziyor. Çok büyük birer buluş olarak hayatımıza giren ve başta yadırganan pek çok şey gibi klimalar da artık tamamen ulaşılabilir fiyatlara sahip. Bu da diğer tüm elektronik aletler gibi klimayı lüks kategorisinden çıkardı, tıpkı daha yeni alışmaya başladığımız tablet bilgisayarların da çok kısa bir zaman içinde lüks olmaktan çıkacağı gibi.

3 yorum:

görkemli dedi ki...

ya ne günlerdi o takoz cep tlefonlarına uzaydan gelmiş gibi bakıyorduk..O klimalardan bende istiyorum yoksa ölücem sıcaktan (izmir)

Gürses Klima dedi ki...

evet klimalar yaygınlaştı ama hala orta sınıfın üzerinde sayılır
bir mağazadan düzgün bir klima almaya kalktığınızda cebinizden çıkan parak 1250 tl den başlar. Bu yüzden geliri sınırlı olan vatandaşlar da 2. el klimalara yöneliyor.

MAZES dedi ki...

uzmanlar maya takvimine göre dünyanın sonu değil yeni çağın başlangıcı olarak görüyorlarmış,benim için yeni çağ 1989 geldi,her gün yeni bir şeyler keşvediyoruz .Klima ise en iyisini keşfetmek,bende 2 marka var,şu anda daykinin reklamı dönüyor,bende hem daykin ,hem mitsubişi var,daykin adi marka ,ne tasaruflu,ne de gereken konfora sahip,bir bel fıtık yüzünden bizde yeniliye kapı açtık,daha neler görürüz yılın sonuna kadar.