19 Nisan 2012

BİR SİLGİ BİR KALEM

Bir Silgi Bir Kalem projesi,Türkiye'deki ihtiyaç sahibi ilk ve orta öğretim kurumlarını,Türkiye'deki eğitime katkıda bulunmak isteyen bağışçılarla buluşturmayı amaçlamaktadır.



Proje dâhilinde oluşturulan web sitesinde, okullar yetkili olarak belirledikleri öğretmenler aracılığı ile okulu hem görsel hem de yazılı olarak tanıtan okul profilleri üzerinden yılın herhangi bir zamanında ayni bağış ihtiyaçlarını bağışçılara duyurabilmektedir.
Aynı platform üzerinden, ihtiyaç sahibi okullara ve öğrencilere yardım etmek isteyen bağışçı kişiler ve kurumlar, Türkiye’nin dört bir yanındaki okulların ihtiyaçlarını gözlemlemekte ve karşılamak istedikleri bağış taleplerini seçmektedir.

Proje kapsamında, bağışçıların okullar ile buluşturulmasının yanında, bağış sürecinin taraflar için sorunsuz ve sağlıklı tamamlanması için ürünün tedariki, lojistik destek, bağış sürecinin takip edilmesi, bağış sonrası geribildirimleri ve sosyal medyada paylaşım gibi konularda bağışçılar ve okullara destek olunmaktadır. Proje, okullar ve bağışçılar arasında yalnızca bir köprü oluşturmayı amaçlamaktadır ve proje kapsamında herhangi bir nakdi veya ayni bağış proje ekibi tarafından toplanmamaktadır.

Bir Silgi Bir Kalem projesi, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde gerçekleştirilmektedir.

6 yorum:

hemera-nyks dedi ki...

teşekkürler paylaştığın için :)
-
hemera

ali zafer sapci dedi ki...

Emeğinizin karşılığını bulmasını dilerim.

bücürükveben dedi ki...

Evet iyi bir proje..zenginlerimiz bolca yardım eder umarım..emekliler bu zamlarla anca kendimizi zor geçindiriyoruz :(((

Meraklı Adamın Not Defteri dedi ki...

ben olaya farklı bir açıdan yaklaşmak istiyorum. belki yanlış düşünüyorumdur. daha önceki yıllarda türkiye bütçesinin yarısı milli savunmaya ayrılıyordu. malum harp araç gereç ve silahları çok pahalı. yanılmıyorsan 4-5 yıldır en büyük bütçe milli eğitim bakanlığına ayrılıyor. ama hala okullarımız da yakıt parası, kırtasiye sıkıntısı yaşanıyor. bu tür kampanyalarla okullarımızın ihtiyaçları karşılanmaya çalışılıyor. kampanya ya lafım yok biz yardımsever bir milletiz. ama bu ödenekler nereye gidiyor.
sevgili içimden geldiği gibi bu yorumu mu yayınlamamakta serbestsin. alınmak sana merak etme :))

mrtaygen dedi ki...

Teşekkürler

Adsız dedi ki...

Kampanya çok güzel gerçekten ancak sevgili Meraklı Adamın Not Defteri'ne katılmadan da edemeyeceğim. Okullar ve kampanyalar hep şahısların üzerine yığılmış durumda peki neden eğitime ayrılan ödenekler kullanılmıyor yada nereye kullanılıyor? Aklıma Yılmaz Özdil'in bir konuşması geldi.

http://www.youtube.com/watch?v=1D-hQcJ3ePI