01 Ağustos 2011

Nükleersiz Türkiye İstiyoruz !!!

Destek için; http://www.greenpeace.org/turkey/tr/

5 yorum:

Gizem. dedi ki...

Kesinlikle!

Giz dedi ki...

Tamam temiz enerjiye ihtiyacımız var, yok enerjide dışa bağımlılık yok cari açık car car konuşuyorlar ama bu nükleer santral olayı inanılmaz irrite ediyor beni. Sınırlı kaynakları daha verimli paylaştırsınlar gerek kalmasın böyle bir şeye. Japonya'nın yaşadıklarından ders almadılar mı hiç acaba diyorum? ya da öncesinde yaşananlardan...

GeCe dedi ki...

ben nükleer enerjiye karşı degilim normalde ama tr nin şartları altında gereken güvenliği saglayamayacağını düşünüyorum bunun için şimdi değil belki çoook ilerde.

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Kesinlikle GeCe'cim endişemiz bizimde bu yönde yoksa bilim insanı olarak neler sağlayacağını biliyorsun.

khaos dedi ki...

Nükleer enerjiye karşı çıkarken savunulan tezleri ele alırsak aslında çok da endişe edecek bir durum olmadığını görürüz. Nükleer santraller yaymış oldukları radyasyon bakımından kömür ve doğalgaz santrallerinden daha az tehlikelidirler ki bu değer zaten makul görülen değerlerin içerisindedir. Nükleer santraller yapı içerisinde yapılardan oluştukları, otomatik kontrol sistemleri ile korundukları ve enerji kesintisi durumunda acil durum korumalarına sahip oldukları için gereği kadar korunaklıdır. Günümüzde komşularımız dahil bir çok ülkede kullanılmaktadırlar. 1960-70 gibi eski tip santraller gibi de tehlike arz etmezler. Günümüze kadar da Çernobil dışında ciddi tehlike oluşturmuş bir santral olmamıştır. Yüzde 100 insan hatasından kaynaklı bir durum gerçekleşmiştir orda da. Herşeye rağmen ben de nükleere çok sıcak bakmıyorum hatta bir mühendis olarak gidip insan eli değmemiş yerlerde yaşamak istiyorum. Ah keşke diyorum :) Ama ülke olarak rekabet gücümüzü korumak istiyorsak nükleeri de seçenekler arasında ciddi olarak düşünmeliyiz.